×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van dakisolatie

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten plaatsen van dakisolatie? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste specialisten in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dakisolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

PUR dakisolatie: bereken uw geschatte prijs & premiebedrag

PUR staat voor polyurethaan, en is een uiterst geschikt materiaal om je dak te isoleren. Met PUR kan je zowel een hellend dak, een plat dak als een zoldervloer isoleren. PUR is de laatste jaren heel populair geworden als isolatiemateriaal. Dat komt voornamelijk door de vele voordelen die PUR te bieden heeft.

Hellend dak isoleren met Powerroof

In dit artikel:

Voordelen en nadelen van PUR als dakisolatie

+ Voor isolatiedoeleinden wordt vaak PUR hardschuim gebruikt. In tegenstelling tot PUR zachtschuim heeft hardschuim een heel gesloten cellenstructuur, waardoor het heel stevig en vormvast is. PUR isolatieplaten van hardschuim zullen daarom nauwelijks vervormen of verslappen. Door hun hoge stevigheid worden PUR platen ook vaak gebruikt als zoldervloerisolatie voor druk belopen vloeren.

+ PUR is een heel brandveilig isolatiemateriaal.

+ Kunststof isolatiematerialen hebben een betere lambda waarde dan isolatiematerialen op basis van minerale wollen. PUR behaalt lambda waarden die schommelen tussen 0,023 W/mK en 0,028 W/mK. Het grote voordeel van lage lambda waarden is dat je isolatielaag niet zo dik hoeft te zijn om hoge Rd-waarden te behalen. Met PUR dakisolatieplaten behaal je al een uitstekende Rd-waarde met een dikte van 100 mm. Voor glaswol isolatie moet je hiervoor al naar diktes van ongeveer 160 mm gaan. Dankzij de dunnere isolatielaag bespaar je uiteraard veel ruimte.

+ PUR isolatieplaten nemen in de meeste gevallen geen vocht op. Hierdoor vermijd je vochtproblemen in je dak. Bovendien zijn vele PUR isolatieplaten voorzien van een waterafstotende folie of andere bekleding, waardoor je ook al geen dampscherm hoeft aan te brengen.

Plat dak isoleren met PUR isolatie

PUR isolatieplaten hebben niet de soepelheid van glaswol of rotswol isolatieplaten. Hierdoor zijn ze minder geschikt om aan te brengen op oneffen oppervlakten. Voor dit soort oppervlakten kan je dan wel PUR schuim gebruiken.

Op vlak van milieuvriendelijkheid scoort PUR niet goed. Net zoals de meeste kunststof isolatiematerialen wordt PUR vervaardigd op basis van petrochemische stoffen, voornamelijk aardolie. PUR is niet biologisch afbreekbaar en nauwelijks recycleerbaar, omwille van de vele soorten PUR die in gebruik zijn.

Omwille van de betere prestaties op vlak van thermische isolatie, is PUR ook iets duurder dan bijvoorbeeld de isolatiematerialen op basis van minerale wollen.


Verlaag je energiefactuur met honderden euro's

Dakisolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Dakisolatie laten plaatsen komt vaak goedkoper uit

Hou de warmte binnen in de winter, en buiten in de zomer

Benieuwd naar het tarief van een isolatiespecialist?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met dakisolatie kan je honderden euro's per jaar besparen op energiekosten. Van plan om de dakisolatie zelf te plaatsen? Denk even na! Dankzij de premies komt plaatsing door een aannemer vaak goedkoper uit. Vraag gratis offertes aan, en ontdek het zelf!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
dakisolatie plaatsers

aanvraag starten


Hoe PUR dakisolatie plaatsen? Enkele tips en tricks!

Je dak isoleren met PUR kan op verschillende manieren, afhankelijk van het type dak en de methode die het best aangewezen is. Zo kan je zowel platte daken, hellende daken als zoldervloeren isoleren met PUR. Ook kan het dak zowel langs binnen als langs buiten geïsoleerd worden.

Hellend dak langs binnen isoleren

Tegenwoordig bevatten vele PUR isolatieplaten ook een gipskartonplaat en een bekleding die dient als waterafstotend dampscherm. Hierdoor wordt het heel makkelijk om een hellend dak langs binnen te isoleren. De Eurothane® G van Recticel is een voorbeeld van zo'n isolatieplaat. De Eurothane® G is een PUR isolatieplaat afgewerkt aan één zijde met een gipskartonplaat. Tussen de PUR isolatie en de gipskartonplaat is een folie bevestigd, die dient als dampscherm.

Hellend dak isoleren met Eurothane G

De isolatieplaten kunnen mechanisch bevestigd worden tegen de onderkant van het dak. De afwerking ervan gebeurt hetzelfde zoals bij een traditionele gipskartonplaat. De platen kunnen geschilderd of behangen worden. Vergeet echter niet om vooraf alle openingen goed af te dichten.

Ook belangrijk om niet te vergeten: er moet steeds een onderdak aanwezig zijn vooraleer je begint met het aanbrengen van de isolatie. Een lattenconstructie is niet nodig, maar is wel aan te raden.

Hellend dak langs buiten isoleren

Met PUR dakisolatieplaten is het ook mogelijk om een hellend dak langs buiten te isoleren. Het grote voordeel van deze methode is dat je hiermee een doorlopend isolatieschild op je dakconstructie kan aanbrengen, wat het risico op koudebruggen flink vermindert. Deze methode pas je echter best enkel toe in het kader van een groter renovatieproject, aangezien het impliceert dat je je dakbedekking eerst verwijdert, en na het plaatsen van het isolatieschild terug vernieuwt.

Bij deze methode begin je uiteraard door de oude dakpannen te verwijderen. De isolatieplaten worden immers op de dakconstructie aangebracht via mechanische bevestiging. Door de isolatie langs de buitenkant van het hellend dak aan te brengen, kunnen de platen vlak naast elkaar worden bevestigd, zodat ze als het ware een ononderbroken schild op het dak vormen. Wat de isolatieplaten betreft, kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Powerroof platen van Recticel.

Dak isoleren met Powerroof

Na het aanbrengen van de isolatie wordt een onderdakfolie aangebracht. Deze folie moet verhinderen dat neerslag de dakconstructie en de isolatielaag al te veel zal aantasten. Het laat daarentegen wel toe dat condensatie en dampen van binnenshuis via het dak kunnen ontsnappen. Een onderdak is onontbeerlijk bij elk dak! Heb je dakisolatieplaten van Recticel aangebracht, dan kan je ook het Rectivent® onderdakfolie van Recticel gebruiken. Plak alles goed af, zodat je dak perfect winddicht is.

Plat dak isoleren

Ook platte daken vormen geen probleem voor PUR dakisolatieplaten. Het volstaat om de dakisolatieplaten op de huidige roofing te plaatsen. PUR isolatieplaten kunnen zowel gelijmd als mechanisch bevestigd worden. Na het leggen van de isolatielaag kan een nieuwe roofing gelegd worden.

Moet het dak goed beloopbaar blijven, bijvoorbeeld bij een groendak of een dakterras, kies dan zeker voor drukvaste isolatieplaten. Een voorbeeld hiervan is de Eurothane® Bi-3 van Recticel.

Plat dak isoleren met PUR isolatie

Zoldervloer isoleren

Ook bij het isoleren van zoldervloeren moet je je natuurlijk de vraag stellen of de vloer goed beloopbaar moet blijven of niet. Indien je de zolderruimte als extra kamer wil gaan gebruiken, dan kies je dus best voor drukvaste isolatieplaten, die niet enkel goed beloopbaar zijn, maar ook het gewicht van de meubelen kunnen dragen. Ook hier weer biedt Recticel de geschikte isolatieplaat. De Eurofloor is oorspronkelijk bedoeld als vloerisolatie, maar kan uiteraard ook gebruikt worden voor het isoleren van een zoldervloer.

De zoldervloer isoleren met PUR-platen is relatief eenvoudig. In tegenstelling tot glaswol of rotswol hoef je geen houten raamwerk te voorzien. Je kan de PUR-isolatieplaten gewoon op een doorlopende ondergrond leggen. Wil je een goed beloopbare vloer, werk de isolatieplaten dan verder of door er bijvoorbeeld OSB-platen op de leggen.

PUR isolatiemerken

In ons land worden PUR isolatieplaten vooral op de markt gebracht door Recticel.

Dak isoleren met Recticel isolatie

Recticel

Het assortiment PUR isolatieplaten van Recticel is heel uitgebreid en divers. In het gamma vind je isolatieplaten voor elke toepassing: het isoleren van een plat dak, een hellend dak en het isoleren van een zoldervloer. De platen zijn van hoogstaande kwaliteit, en hebben een lambda waarde die schommelt tussen 0,028 W/mK en 0,021 W/mK, afhankelijk van de toepassing.

ProductMerkToepassingVormMateriaalLambda
EUROWALLRecticelHellend dakIsolatieplatenPUR0,023 W/mK
EUROWALL 21RecticelHellend dakIsolatieplatenPUR0,021 W/mK
EUROFLOORRecticelZoldervloerIsolatieplatenPUR0,023 W/mK
EUROTHANE GRecticelHellend dakIsolatieplatenPUR0,023 W/mK
POWERROOFRecticelHellend dakIsolatieplatenPUR0,024 W/mK
POWERROOF MAXRecticelHellend dakIsolatieplatenPUR0,024 W/mK
EUROTHANE BI-3RecticelPlat dakIsolatieplatenPUR0,028 W/mK
POWERDECK FRecticelPlat dakIsolatieplatenPUR0,026 W/mK
EUROTHANE SILVERRecticelPlat dakIsolatieplatenPUR0,023 W/mK
POWERDECK BRecticelPlat dakIsolatieplatenPUR0,026 W/mK
POWERDECKRecticelPlat dakIsolatieplatenPUR0,024 W/mK

Prijs van PUR dakisolatie

PUR is als isolatiemateriaal iets duurder dan isolatiematerialen op basis van minerale wollen. Dat komt uiteraard omwille van de hogere isolatiewaarde. De prijs per vierkante meter van PUR isolatieplaten begint al vanaf 10 euro. Hou er rekening mee dat dit dan wel platen zijn met een dikte van zo'n 30 mm. De Rd-waarde van deze platen bedraagt ongeveer 1,15 m²K/W.

Voor PUR-platen met een Rd-waarde van minstens 3,5 m²K/W, het minimum om in aanmerking te komen voor de dakisolatiepremie, moet de dikte toch minstens 90 mm bedragen. De prijs per vierkante meter voor PUR platen met een dikte van minstens 90 mm begint vanaf 30 euro. Voor PUR-platen met een dikte van 160 mm kan de prijs per vierkante meter oplopen tot bijna 60 euro.

Gedetailleerde prijzen per plaat en per dikte kan je bekijken op de merkenpagina van Recticel.CALCULATOR: Bereken de geschatte prijs en premies voor je PUR isolatie (UPDATE 2021)

Van plan om je dak te isoleren met PUR? Dan ben je vast benieuwd naar de totale kostprijs en de premies die je voor je dakisolatie kan krijgen. Maak hier de berekening.

Selecteer de oppervlakte van je dak (in m²)


Welke isolatie wil je plaatsen?

TIP: Maak gebruik van onze productfilter om een geschikt isolatiemateriaal te vinden.


Ga je de isolatie zelf plaatsen?

LET OP: Je krijgt geen subsidie indien je de isolatie zelf plaatst.


Gaat het om een nieuwbouw of renovatieproject?

Bereken zelf uw rendement
Vind het geschikte isolatiemateriaal
Vergelijk gratis meerdere offertes