×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van dakisolatie

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten plaatsen van dakisolatie? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste specialisten in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dakisolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Resol dakisolatie: bereken uw geschatte prijs & premiebedrag

Net als PIR, PUR, EPS en XPS is Resol, of fenolformaldehydeschuim, een kunststof isolatiemateriaal dat voornamelijk aardolie, maar bijvoorbeeld ook aardgas als grondstof heeft. Samen met chemische stoffen als fenol, ureum en formaldehyde wordt een hard schuim gevormd, dat uitstekend geschikt is voor het isoleren van daken, muren of vloeren. Resol is voornamelijk populair omwille van het bijzonder hoge isolerende vermogen. Dat zien we ook terugkomen in de voordelen van Resolschuim.

Kingspan Kooltherm hellend dak binnenkant

In dit artikel:

Voordelen en nadelen van Resol als dakisolatie

+ Het grootste voordeel van resol is ongetwijfeld het hoge isolerend vermogen. Van alle isolatiematerialen heeft resol de laagste lambda-waarden. Deze circuleren bij resol rond 0,020 W/mK à 0,021 W/mK. Hoe lager de lambda-waarde, hoe hoger het isolerend vermogen, hoe minder dik de isolatielaag moet zijn. Hierdoor bespaar je ook heel veel ruimte uit.

+ Resol heeft over het algemeen een hoge drukvastheid. Het is met andere woorden een stevig materiaal, dat flink wat belasting kan verdragen. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld platte daken of zoldervloeren die toch nog frequent belopen worden.

+ Nog meer dan PUR en PIR heeft resol een bijzonder hoge brandweerstand.

+ Resol wordt gemaakt op basis van aardolie en aardgas. Hoewel dit fossiele brandstoffen zijn, worden voor de productie van resol slechts heel weinig grondstoffen gebruikt.

Kooltherm plafondplaat

Resol is bijzonder vochtgevoelig. Het verliest heel wat van zijn isolerende eigenschappen indien het in aanraking komt met vocht en neerslag.

Hoewel tijdens de productie van resol relatief weinig grondstoffen worden gebruikt, is het productieproces wel heel energieverslindend.

Resol is voorlopig niet recycleerbaar en de gebruikte materialen zijn niet of nauwelijks biologisch afbreekbaar.

Tijdens het productieproces worden aardolie en aardgas vermengd met verschillende chemische stoffen, zoals fenol. Sommige van deze stoffen zijn brandbaar en explosief.

Resol wordt voor isolatiedoeleinden steeds gebruikt in plaatvorm. Deze platen zijn hard, en dus nauwelijks flexibel. Hierdoor zijn de plaatsingsmogelijkheden beperkt. Je kan resolplaten bijvoorbeeld moeilijk tussen twee kepers van een dakgebinte plaatsen. Vaak worden ze dus onder de spanten of kepers geplaatst.

Kingspan Kooltherm plat dak


Verlaag je energiefactuur met honderden euro's

Dakisolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Dakisolatie laten plaatsen komt vaak goedkoper uit

Hou de warmte binnen in de winter, en buiten in de zomer

Benieuwd naar het tarief van een isolatiespecialist?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met dakisolatie kan je honderden euro's per jaar besparen op energiekosten. Van plan om de dakisolatie zelf te plaatsen? Denk even na! Dankzij de premies komt plaatsing door een aannemer vaak goedkoper uit. Vraag gratis offertes aan, en ontdek het zelf!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
dakisolatie plaatsers

aanvraag starten


Hoe resol dakisolatie plaatsen? Enkele tips en tricks!

Resol is een bijzonder stevig isolatiemateriaal, dat geschikt is voor het isoleren van zowel hellende daken als platte daken.

Hellend dak langs binnen isoleren

Een hellend dak langs binnen isoleren met resol doe je best door de platen onder de kepers te bevestigen. De resol-platen zijn immers niet flexibel genoeg om tussen de kepers te passen. Bovendien loop je ook teveel risico op koudebruggen, aangezien het hout van de kepers de warmte nog al te makkelijk laat ontsnappen. Resolplaten op de kepers plaatsen geeft je ook de mogelijkheid om een ononderbroken isolatieschild te creëren, waar warmte maar moeilijk door kan.

Aangezien resol bijzonder vochtgevoelig is, is het van het grootste belang om vooraf een onderdak te voorzien, zodat de isolatielaag niet aangetast wordt door neerslag van buitenaf. Aan de onderkant van de isolatielaag moet dan weer een dampremmende laag aangebracht worden.

Voor het isoleren van een hellend dak langs de binnenkant, kan je terecht bij het Kooltherm gamma van Kingspan. Hun Kooltherm K12 isolatieplaat leent zich perfect voor het isoleren van hellende daken, maar bijvoorbeeld ook voor het isoleren van binnenmuren.

Kooltherm hellend dak binnen

Hellend dak langs buiten isoleren

Resolplaten zijn uitstekend geschikt voor het isoleren van hellende daken langs de buitenkant, via het zogenaamde sarking-principe. Hierbij wordt de isolatielaag langs de buitenzijde van het dakgebinte aangebracht, net onder de uiteindelijke dakbedekking.

Vooraleer de isolatieplaten te plaatsen op het dak, moet eerst een dampscherm worden geplaatst, om de isolatielaag te beschermen tegen de invloeden van vocht en dampen afkomstig van binnenin de woning. Vervolgens plaats je de isolatieplaten in halfsteenverband en met gesloten naden op het dampscherm. Na het plaatsen van de isolatieplaten is het tijd om een waterkerende, maar dampopen folie aan te brengen. Deze moet er enerzijds voor zorgen dat de isolatielaag wordt beschermd tegen neerslag, maar moet dampen in de isolatielaag de mogelijkheid geven te kunnen ontsnappen. Hier overheen worden dan de tengels geplaatst waarbij de bevestigers door de platen heengeschroefd worden in de achterliggende constructie.

Voor dit soort toepassingen kan je kiezen voor de Kooltherm K7 Hellend dakplaat van Kingspan.

Kooltherm hellend dak

Resol isolatiemerken

Resol isolatieplaten worden in ons land voornamelijk op de markt gebracht door Kingspan. In hun Kooltherm reeks kan je hoogwaardige resol-platen vinden voor het isoleren van zowel hellende als platte daken.

Kooltherm

Kingspan

In het assortiment van Kingspan vind je isolatieplaten die toegepast kunnen worden voor het isoleren van zowel hellende daken als platte daken. De isolatieplaten hebben een bijzonder goede lambda waarde, en zijn bovendien beschikbaar in verschillende afmetingen. Ook qua diktes heb je als consument meerdere keuzes, afhankelijk van de Rd-waarde die je wil bekomen.

ProductMerkToepassingVormMateriaalLambda
Kooltherm K7KingspanHellend dakIsolatieplatenResol0,021 W/mK
Kooltherm K10KingspanPlat dakIsolatieplatenResol0,021 W/mK
Kooltherm K12KingspanHellend dakIsolatieplatenResol0,021 W/mK

Prijs van Resol dakisolatie

Resol is een isolatiemateriaal met een heel goed isolerend vermogen, en dat komt natuurlijk tot uiting in de prijs. Van alle isolatiematerialen is Resol één van de duurste. De prijs per vierkante meter ligt ongeveer even hoog als die van premium PIR en PUR isolatieplaten.

De prijs per vierkante meter van Resol isolatieplaten varieert van 9,5 euro tot 55 euro. Voor een Resol isolatieplaat met een dikte van 30 mm betaal je ongeveer 11,70 euro per vierkante meter. Ter vergelijking, een XPS isolatieplaat met dezelfde dikte is te verkrijgen voor ongeveer 6,5 euro per vierkante meter. Met de Resol plaat bekom je wel een Rd-waarde van 1,4 m²K/W, terwijl je met de XPS platen een Rd-waarde waarde haalt van slechts 0,9 m²K/W.

Gedetailleerde prijzen per plaat en per dikte kan je bekijken op de merkenpagina van Kingspan.



CALCULATOR: Bereken de geschatte prijs en premies voor je resol isolatie (UPDATE 2021)

Van plan om je dak te isoleren met resol? Dan ben je vast benieuwd naar de totale kostprijs en de premies die je voor je dakisolatie kan krijgen. Maak hier de berekening.

Selecteer de oppervlakte van je dak (in m²)


Welke isolatie wil je plaatsen?

TIP: Maak gebruik van onze productfilter om een geschikt isolatiemateriaal te vinden.


Ga je de isolatie zelf plaatsen?

LET OP: Je krijgt geen subsidie indien je de isolatie zelf plaatst.


Gaat het om een nieuwbouw of renovatieproject?





Bereken zelf uw rendement
Vind het geschikte isolatiemateriaal
Vergelijk gratis meerdere offertes