×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van dakisolatie

Wens je een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten plaatsen van dakisolatie? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes in één klap aan. Wij sturen je aanvraag door naar de beste specialisten in jouw regio, die je vervolgens elk een gratis offerte op maat voorleggen. Vergelijk de prijzen aandachtig, en bespaar zo tot wel 35% op de prijs.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

dakisolatie-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Dakisolatiepremie: Hoeveel premies krijg jij?

Je dak isoleren helpt je besparen op je energiefactuur. Daar is iedereen ondertussen van overtuigd. Maar dakisolatie plaatsen betekent voor velen ook een grote investering, wat sommigen wel eens zou kunnen tegenhouden om de stap te wagen. Om zoveel mogelijk mensen toch te overhalen om hun dak te laten isoleren, worden door diverse instanties financiële steunmaatregelen uitgereikt. Deze moeten de investering in dakisolatie verlichten.

Benieuwd welke subsidies en steunmaatregelen je allemaal kan krijgen voor het plaatsen van dakisolatie? Op deze pagina geven we een overzicht.

In dit artikel:

ISDE: De investeringssubsidie voor duurzame energie

De ISDE of Investeringssubsidie voor duurzame energie is een landelijke subsidie die je kan krijgen als je energiebesparende maatregelen laat uitvoeren om je woning energiezuiniger te maken. Denk maar aan het plaatsen van een warmtepomp of een zonneboiler. Het aanbrengen van isolatie valt hier dus ook onder. De ISDE kan je enkel aanvragen als particulier, en loopt nog door tot het jaar 2030.

Om de ISDE te kunnen aanvragen, moet je uiteraard voldoen aan een aantal voorwaarden:

Het subsidiebedrag hangt af van het type isolatiewerken dat je laat uitvoeren. Voor het plaatsen van dakisolatie bedraagt het subsidiebedrag 20 € per m2. Hieronder vind je een overzicht van subsidiebedragen voor alle types isolatiewerken.

IsolatiewerkenSubsidiebedrag (per m2)Min. oppervlakteMax. oppervlakte
Dakisolatie20 €25 m2200 m2
Gevelisolatie25 €15 m2170 m2
Spouwmuurisolatie5 €15 m2170 m2
Vloerisolatie7 €25 m2130 m2
Bodemisolatie4 €25 m2130 m2
Zolderisolatie5 €25 m2130 m2


Verlaag je energiefactuur met honderden euro's

Dakisolatie zelf plaatsen goedkoper? Vaak niet!

Dakisolatie laten plaatsen komt vaak goedkoper uit

Hou de warmte binnen in de winter, en buiten in de zomer

Benieuwd naar het tarief van een isolatiespecialist?

Vergelijk prijzen van professionele plaatsers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Met dakisolatie kan je honderden euro's per jaar besparen op energiekosten. Van plan om de dakisolatie zelf te plaatsen? Denk even na! Dankzij de premies komt plaatsing door een aannemer vaak goedkoper uit. Vraag gratis offertes aan, en ontdek het zelf!

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
dakisolatie plaatsers

aanvraag starten


premie voor dakisolatie

Verlaagd BTW-tarief van 9%

Indien je de dakisolatie laat plaatsen in een woning ouder dan 2 jaar, dan kan je ook genieten van een verlaagd BTW-tarief van 9%. Let op, dit verlaagde BTW-tarief geldt enkel op de arbeidskosten. Op het isolatiemateriaal betaal je nog steeds het gebruikelijke tarief van 21%.

Ook hier geldt de voorwaarde dat de isolatiewerken moeten uitgevoerd worden door een erkend aannemer. Opnieuw een goede reden om een isolatiespecialist te contacteren.

Gemeentelijke subsidies

Naast de landelijke subsidies is het ook goed mogelijk dat je gemeentelijke subsidies kan krijgen. Gemeenten staan immers vrij om zelf te kiezen of ze een bijkomende subsidie geven voor het plaatsen van dakisolatie. Lokale subsidies kunnen bovendien gecombineerd worden met landelijke subsidies, zoals de ISDE.

Of jij ook zo'n gemeentelijke subsidie kan krijgen, hangt uiteraard af van de gemeente waarin je woont. We raden je daarom aan om even contact op te nemen met het gemeentebestuur, of om de website te raadplegen. Je kan ook even een kijkje nemen op de website https://www.energiesubsidiewijzer.nl, waar je een overzicht kan vinden van alle subsidies die in jouw gemeente te verkrijgen zijn.

De energiebespaarlening

Een andere steunmaatregel is de Energiebespaarlening. Dit is een goedkope lening die particulieren kunnen aangaan wanneer ze energiebesparende maatregelen nemen om hun woning energiezuiniger te maken. Uiteraard kan je deze lening ook afsluiten wanneer je wil investeren in dakisolatie.

Het minimale bedrag dat je kan lenen is 2.500 euro, en het maximale bedrag is 25.000 euro. Wil je lenen voor een zogenaamde Nul op de Meter woning, dan kan je tot 65.000 euro lenen.

De rente die je betaalt op je lening, hangt af van het geleende bedrag. De rente wordt vastgelegd bij het afsluiten van de lening, en blijft gedurende de hele looptijd gelijk. De looptijd van de lening kan variëren van 7 tot 20 jaar.

Net zoals bij andere steunmaatregelen moet je ook hier voldoen aan enkele voorwaarden. Zo moet je eigenaar én bewoner zijn van de woning waar je de werken laat uitvoeren, en mag je niet ouder zijn dan 75 jaar. Bovendien moeten de werken ook hier worden uitgevoerd door een erkend aannemer.

CALCULATOR: Bereken zelf uw geschatte kostprijs en premiebedrag (UPDATE 2021)

Het berekenen van je premies is geen makkelijke klus. Je moet immers met vele dingen rekening houden. Daarom willen we je graag een handje helpen. Wij berekenen voor jou het premiebedrag op basis van de gegevens die je ingeeft in de onderstaande calculator.

Selecteer de oppervlakte van je dak (in m²)


Welke isolatie wil je plaatsen?

TIP: Maak gebruik van onze productfilter om een geschikt isolatiemateriaal te vinden.


Ga je de isolatie zelf plaatsen?

LET OP: Je krijgt geen subsidie indien je de isolatie zelf plaatst.


Gaat het om een nieuwbouw of renovatieproject?

Bereken zelf uw rendement
Vind het geschikte isolatiemateriaal
Vergelijk gratis meerdere offertes